Cukiernia Michalscy: Ciastka

 
BABECZKA MIX BABECZKA MIX

Kruche babeczki z sezonowymi owocami.

 
CAPPUCCINO

To propozycja dla wielbicieli kawy, ale także fanów ciastek z kremem: masa o smaku cappuccino ukryta w delikatnym cieście biszkoptowym. Ciastko wykończone polewą z prawdziwej czekolady i wiórkami kokosowymi.

 
CIASTKO ORZECHOWE CIASTKO ORZECHOWE

Przepyszne, lekkie orzechy na kążdą porę roku.

 
CYTRYNOWIEC CYTRYNOWIEC

Finezyjny krem cytrynowy na jasnym biszkopcie przykryty warstwą chrupiących herbatników.

 
EKLER EKLER

Łódeczka z parzonego ciasta, na pokładzie bita śmietana, na wierzchu czekoladowy brezent. Słodka podróż przed nami!

 
HISZPAN HISZPAN

Uwodzi słodyczą!

Pomiędzy kruchymi lekkimi jak chmurki bezamipuszysta bita śmietana,
a w niej owocowe niespodzianki.

 
JOGURTOWE JOGURTOWE

Dla amatorów lekkiego ptasiego mleczka. Idealne połączenie jogurtu i owoców
na cieniutkim biszkoptowym spodzie.

 
KREMÓWKA DUŻA KREMÓWKA DUŻA

Ciast francuskie przełożone kremem karpatkowym i posypane cukrem pudrem.

 
KREMÓWKA WIEDEŃSKA KREMÓWKA WIEDEŃSKA

Maślane ciasto francuskie oraz warstwa kremu karpatkowego i bitej śmietany.

 
MALINOWY RAJ

Nie bez przyczyny tak nazwaliśmy nasze ciasto. Kto go próbuje, tak naprawdę kosztuje rajskiego połączenia lekkiej masy jogurtowo-śmietanowej i pysznych, aromatycznych malin. Końcową nutkę delikatnej słodyczy dodają wiórki białej czekolady.  

 
NAPOLEON NAPOLEON

Ciasto francuskie przełożone kremem bezowym o smaku poziomek.

 
NUGAT

Słodkie wspomnienie z dzieciństwa. Pomiędzy dwoma kruchymi waflami ukrywa się, w towarzystwie orzechów włoskich, delikatna masa miodowo-cukrowa.

 
PISZINGER PISZINGER

Wafle przełożone masami: kakaową i kokosową z alkoholem w polewie czekoladowej. Już sama nazwa wskazuje, że jest pysznie!

 
PTYŚ PTYŚ

Znany i lubiany śmietankowy ptyś cieszy najbardziej wybredne podniebienia wyjątkową delikatnością smaku. Sprawdzona receptura w dalszym ciągu święci ptysiowe triumfy!

 
SERNIK KRAKOWSKI SERNIK KRAKOWSKI

Sernik o lekkim posmaku wanilii na kruchym spodzie.

 
 

 
SZARLOTKA SZARLOTKA

Jabłka rozpieczone w kruchym cieście.

 
TARTA ORZECHOWA TARTA ORZECHOWA

Coś do schrupania!

Twoje słodkie co nieco - kruche ciasto z maślaną nutą i orzechy zanurzone w karmelu.

 
TARTA TRUSKAWKOWA TARTA TRUSKAWKOWA

Duża porcja owocowej przyjemności na kruchym cieście.

 
TOFFI TOFFI

Ciasto miodowe ponczowane alkoholem, przełożone śmietaną i dekorowane
orzechami oraz kremem toffi.

 
TORCIK CZARNY LAS TORCIK CZARNY LAS

Książę Tortów Lekkich i Nie Za Słodkich

Nasączone alkoholem wiśnie zanurzone w musie czekoladowym, cieniutki kakaowy biszkopt i wyjątkowo lekka, kremowa bita śmietana.

 
TORCIK PYCHOTKA TORCIK PYCHOTKA

Torcik jak z bajki!

Naszym cukiernikom być może pomaga Makowa Panienkastąd makowe inspiracje. Biszkopt makowo-kokosowy przełożony kremem, zwieńczony biszkoptowym berecikiem w czekoladzie z rodzynkową antenką. Po prostu pychotka!

 
TORCIK RAFAELLO TORCIK RAFAELLO

Rajski smak kokosu.

Wyjątkowy tort – rozpływający się w ustach krem kokosowy wraz z delikatnym jasnym biszkoptem przełożone pionowo. Ten kto raz spróbuje nie kończy na jednej porcji.

 
TORTOLETKA TORTOLETKA

Biszkopt przekładany kremem truskawkowym na bazie śmietanowej. Ciasto dekorowane owocami i czerwoną galaretką.

 
WZ WZ

Słodki pomnik słynnej trasy W-Z największej inwestycji przebudowy powojennej Warszawy. Ciemne, puszyste warstwy biszkopta przełożone kremową bitą śmietaną symbolizują pasy ruchu. Gwarancja wyjątkowo słodkiej i przyjemnej podróży.

 
ZIEMNIACZEK ZIEMNIACZEK

Kula słodyczy z wyraźnym smakiem rumu i kakao, a to wszystko w pięknej białej koszulce. Prosty, elegancki i pełno w nim słodyczy!

Grupa Michalscy: Centrum Reduta | Cukiernia Michalscy | Catering Michalscy
Michalscy