Cukiernia Michalscy: Ciasta

 
AMBASADOR AMBASADOR

Bakalie, czekolada i czerwona galaretka.
Delikatne, puszyste biszkopty tortowe: jasny i ciemny przełożone kremem bakaliowym i czekoladowym. Całość zdobią rubinowe kosteczki rozpływającej się w ustach owocowej galaretki i zatopiony w czekoladzie kokos. Prawdziwy ambasador słodkości Cukierni Michalscy!

 
BABKA DROŻDŻOWA

Puchata babka z niespodzianką, czyli rodzynkami, aromatyczną skórką pomarańczową w lukrowej pelerynce. Idealna towarzyszka do porannej kawy.

 
BABKA PIASKOWA PODŁUŻNA BABKA PIASKOWA PODŁUŻNA

Puszysta i aromatyczna babka z łezką ciasta kakaowego oblana czekoladową polewą.

 
CAPPUCCINO

To propozycja dla wielbicieli kawy, ale także fanów ciastek z kremem: masa o smaku cappuccino ukryta w delikatnym cieście biszkoptowym. Ciastko wykończone polewą z prawdziwej czekolady posypaną wiórkami kokosowymi.

 
CIASTO JOGURTOWE CIASTO JOGURTOWE

Dla amatorów lekkiego ptasiego mleczka. Idealne połączenie jogurtu i owoców na cieniutkim biszkoptowym spodzie.

 
CWIBAK CWIBAK

Keks najeżony pysznymi bakaliami.

 
CYTRYNOWIEC CYTRYNOWIEC

Finezyjny krem cytrynowy na jasnym biszkopcie przykryty warstwą chrupiących herbatników.

 
HAWANA HAWANA

Ciasto biszkoptowo-kokosowe z kremem ananasowym z kawałkami ananasa, posypane kokosem.

 
KRUCHE Z OWOCAMI KRUCHE Z OWOCAMI

Owocowy raj na kruchym spodzie pod rozpływającą się w ustach kruszonką. Smakuje jak u mamy!

 
MAKOWIEC DROŻDŻOWY

Po prostu klasyk. Zwijane ciasto drożdżowe z masą makową wzbogaconą orzechami i rodzynkami. Tradycyjne polskie ciasto na każdą okazję.

 
MALINOWY RAJ

Nie bez przyczyny tak nazwaliśmy nasze ciasto. Kto go kosztuje, tak naprawdę kosztuje rajskiego połączenia lekkiej masy jogurtowo-śmietanowej i pysznych, aromatycznych malin. Końcową nutkę delikatnej słodyczy dodają wiórki białej czekolady.  

 
MIODOWNIK DUŻY MIODOWNIK DUŻY

Ciasto na bazie miodu naturalnego z przyprawami korzennymi i bakaliami.

 
ORZECHOWE

Przepyszne orzechy z nutką aromatycznej czekolady.

 
ORZECHOWIEC

Delikatne drożdżowe ciasto, które otula masę orzechową. Ci, którzy kochają smak orzechów będą zachwyceni.

 
PYCHOTKA PYCHOTKA

Naszym cukiernikom być może pomaga Makowa Panienkastąd makowe inspiracje. Biszkopt makowo-kokosowy przełożony kremem, zwieńczony biszkoptowym berecikiem w czekoladzie z rodzynkową antenką. Po prostu pychotka!

 
ROLADA MAKOWA ROLADA MAKOWA

Tradycyjny polski makowiec. Rolada biszkoptowa z masą makową.

 
SERNIK CZEKOLADOWY SERNIK CZEKOLADOWY

Doskonały klasyczny sernik z dodatkiem smakowitej czekolady!

 
SERNIK KRAKOWSKI SERNIK KRAKOWSKI

Klasyczny sernik o delikatnym posmaku wanilii na cienkim, kruchym spodzie.

 
SERNIK WIEDEŃSKI SERNIK WIEDEŃSKI

Pyszna masa serowa na kruchym spodzie wzbogacona rodzynkami i skórką pomarańczy.

 
SZARLOTKA SZARLOTKA

Nasza szarlotka to mistrzostwo smaku!
Idealnie kruche ciasto i aromatyczna warstwa jabłek z cynamonową nutą.

 
TOFFI TOFFI

Ciasto miodowe ponczowane alkoholem, przełożone warstwą lekkiej śmietany i dekorowane orzechami oraz kremem toffi.

 
TORCIK CZEKOLADOWO-ORZECHOWY TORCIK CZEKOLADOWO-ORZECHOWY

Smakowity duet - czekolada i orzechy.
Biszkopt orzechowy przekładany czekoladową śmietaną. Całość w czekoladowej polewie z orzeszkami arachidowymi.

 
TORCIK CZEKOLADOWO-WANILIOWY TORCIK CZEKOLADOWO-WANILIOWY

Biszkopt tortowy przełożony czekoladową i waniliową warstwą kremu.

 
TORTOLETKA TORTOLETKA

Biszkopt przekładany kremem truskawkowym na bazie śmietanowej. Ciasto dekorowane owocami i czerwoną galaretką.

Grupa Michalscy: Centrum Reduta | Cukiernia Michalscy | Catering Michalscy
Michalscy